L23NYT nr.3
   RETUR
L23NYT nr.: 3 - 2005.

Formandens klumme.
Classic Fyn Rundt fra Kerteminde 3-5 juni 2005.
Fyn Rundt med Tøsen.
Kredsmesterskab L23 Køge Bugt 2005.
Tune-up Cup 2005 i Vallensbæk.
DM resultater og referat.
Ny generation på vej.
Jameson Cup 2005 tilmelding.

 

        fra DM i Juelsminde...

Formandens klumme..

Jeg bliver tit spurgt om, hvorfor jeg ikke har en større båd ?
En båd med toilet, ovn, køl- og frys, fuld ståhøjde, plads til 8 overnattende gæster osv. Altså et sejlende sommerhus. Det har jeg blandt andet ikke, fordi vi er helt vilde med at sejle til små næsten uberørte steder, hvor de sejlende sommerhuse ikke kan eller tør sejle ind. (og så er der jo også det med kapsejlads – men det er en helt anden sag !!) Små havne og broer uden faciliteter, men til gengæld med en ro og glæde, du ikke finder i de store marinaer. Jeg synes vi her i L 23 klubben skal udveksle gode L 23-havne, til glæde for hinanden.

Her er nogle af mine favoritter i det øst-danske:

Bøgestrømmen – syd for sjælland:
Lige efter indsejlingen til Bøgestrømmen, ved "de 4 koste". (-når man kommer fra nord.)
Stavreby Bådehavn. Lille fiskerihavn. Dybde 1,5 m.
Jungshoved Kirkehavn. Dette er den bedste havn i Bøgestrømmen. Der fortøjes næsten direkte til kirkemuren. Toiletfaciliteter findes i den vestlige ende af selve kirken – og køerne går og græsser lige på den anden side af indsejlingen. Lidt svær at anløbe, men det er umagen værd.
Sandvig Fiskerihavn. Lidt større både kan også finde ind her, men der er kun plads til en 3-4 stykker.
Lidt længere gennem Bøgestrømmen skal i prøve Skåningsbro. Den lille anløbsbro ligger på nordsiden af Bogø. Sortsø, i den nordlige ende af Grønsund er også en rigtig perle såfremt man ønsker fred og ro.

Stevns.
Et par sømil syd for Rødvig ligger Lund Havn. En lang mole med dybde i indsejlingen på 1,6 m – hvis der ikke er tilsandet. Kan være meget svær at finde.

Øresund.
Øresund er fyldt med dejlige steder – men ofte overfyldt. I den nordlige ende mellem Höganäs og Kullen på svenskesiden ligger Nyhamsläge. Der er masser af store sten (skærgård) i vandet udfor havnen – men har du først fundet ind, og fået plads ved en af de to gæstepladser, er der stille og roligt. Vikhög er ikke en lille havn, men til gengæld ikke ret meget besøgt. Havnen ligger lidt syd for Barsebäckshamn. Der er 5-6 km til proviant mv. Til gengæld står sejlklubbens hus åbent, og der er en dejlig fredelig sommerstemning i havnen.

Nok om småhavne i denne omgang. Har du nogle favoritter i det område du sejler i – send et par ord til L23 Klubbens hjemmeside, så lægger vi det ud på nettet – til glæde for alle.

Sejlerhilsen fra

Per "Amok" Nielsen

TOP

Classic Fyn Rundt fra Kerteminde 3-5 juni 2005.
Referat og resultat..

D 24 Tøsen fra Egensedybet løb af med sejren i 2005, på en meget flot tid, 27,09,54, som på den foreløbige resultatliste gav en 9 plads som overaltplacering. Et stort tillykke til Mike og hans besætning. Desværre nåede vi ikke at få talt med Mike, da vi først kom i mål lidt under 2 timer senere, hvilket dog gav os 2. pladsen.  Nr. 3 blev D 297 No Worry fra Egå, D 27 Anjamo fra Bandholm, og D 99 Karma fra Kerteminde udgik. De eneste vi havde kontakt med efter sejladsen var derfor Brian som gav udtryk for at det havde været en hård og våd tur, og havde han været klar over var der ventede i Storebælt, var de nok stoppet i Svendborg.
Det er nu andet år  i træk L23 klubben har haft Classic Fyn Rundt, som ”vores ” distancesejlads med start og mål i Kerteminde. Lige som sidste år formåede vi at stille op med 5 L23’r og fik dermed igen vort eget løb. D169, Pi’r fra Silkeborg var eneste genganger fra sidste år hvor vi vandt., Så i år må vi bøje hovederne for ” Tøsen ”. Jeg håber at få en snak med de øvrige deltager senere, så vi kan få formidlet vore oplevelser og få den bredt ud til L23 medlemmer.
Kort om oplevelsen af turen set fra D169. Det startede med jævn vind fra vest, og sluttede med meget hård vind fra samme retning. Undervejs havde vi  perioder med skiftende vindretninger, ingen vind, meget regn og masser lyn og torden. Men den sejladsmæssige oplevelse var ok. Da vi ” næsten ” slap for kryds i kraftig vind. Det meste af turen var ” slædetur ” først med spiler, og sidst med spilet fok. Det hårde kryds til sidst havde vi fra Storebæltsbroen og til mål i Kerteminde. Det var for os ”søsejler ” en krads tur med meget hård vind og store bølger, vi tror vi havde vind i kulingsstyrke med stød der var endnu hårde, hvilket gjorde at vi valgte at tage storsejlet ned og sejlede alene med, lidt slæk på, fok’n og kunne ved at styre lidt opad i søen holde Kerteminde op på samme halse, med en fart på GPS’n over grunden på mellem 5,5 til 6,2 knob. Så vindstyrken og bølgerne talte sit eget sprog, hold op vi  fik røgvand, sejlertøjet blev grundig testet for vandtæthed, hvilket viste at den klarede det ikke. Som sagt sejlede vi rundt på ca. 29 timer hvilket betød at vi var i havn  kl. 17,04,39.,  en meget hurtig rundtur, og med centerløft og en superbetjening af  Kerteminde Sejlklub var vi på traileren kl. 20,00, og havde inden været inde og fået varm suppe. Men meget trætte da vi nåede Silkeborg 2-3 timer senere.

 D 169 Pi’r  Povl Fisker....

TOP

Her mere fra Fyn Rund set fra "Tøsen"  ...

Classic Fyn rundt 2005 i L-23

Efter flere års pause fra L-23klassen var tiden inde til at prøve kræfter med turen rundt om Fyn igen. Besætningen var sat sammen af to erfarne gaster Jan Madsen og Claus Rasmussen, men det er jo en "lille familie båd, så min kone Dorte var med som debutant.

Vi fik en god start i jævn vind, kom fint af sted med spiler mod Fynshoved, hvor vi fik kryds mod Æbelø. Vi havde rigtig god fart og højde i båden med vores nye sejl fra North sails, vi fik allerede her et stort forspring til de øvrige L-23’ere. Efter lidt vindstille ved Æbelø, kom vi godt af sted mod Lillebælt, trods store mængder regn. Vi lå mellem større både , men kom dog rigtig godt igennem Lillebælt i medstrøm. Vi sejlede med slæk på skøderne til vi rundede Helnæs hvorefter vi satte spileren. Vinden tiltog efterhånden mere og mere, så vi skiftede til fok i svendborgsund. Turen gennem Storebælt var meget blæsende, så vi valgte kun at sejle med spiler i de "stille" perioder.

Kombinationen af nye sejl og godt mandskab gjorde vi kom i mål som den første L-23 små to timer før nummer to. Samlet blev vi nummer 9, hvilket vi er meget tilfredse med.

Vores fart og højde på kryds, må have vagt opsigt bland de lidt større både. Der var flere af dem, som kom forbi efter vi var kommet i havn, de syntes vi sejlede stærk, så de ville lige sikre sig om det var en L-23.

   Sejlerhilsen - Mike Rasmussen - DEN-24 TØSEN

 

TOP 

KREDSMESTERSKAB FOR L23 KØGE BUGT 2005.

Lørdag d. 4. juni og søndag d. 5. juni 2005. - RESULTATER...

Til mesterskabet var der tilmeldt 7 startende både hvor vi med stor glæde igen i år fik besøg af Killelock fra Svanemøllen og Do-Do fra Sundby. Disse både blev 1 og 2 ved DM sidste år så der var lagt op til revanche for bugtens både. Lørdagen bød på frisk til hård vind hvor alle sejlede med fok; men ikke alle havde lyst til at sejle med spile. Der blev sejlet på en op-og-ned-bane ud for Vallensbæk Havn hvor John Nygaard velvilligt havde stillet sig til rådighed som dommer. De to planlagte sejladser blev afviklet hvor vinden i pustene nærmede sig 15 ms. Efter sejladserne mødtes sejlerne ved havnens kiosk hvor stævnet gav en moleøl.
Søndag viste vejret sig fra en bedre side idet vinden i løbet af natten var aftaget og vi slap for regn under samlige sejladser. Nu kunne der sejles med genua og dagens to sejladser blev hurtigt afviklet idet en kraftig vinddrejning til tider "afkortede" opkrydset.

Efter et godt stævne, hvor man for første gang i år fik checket sit trim mod andre hurtige både, kunne alle deltagere mødes efter søndagens sejladser. Per "Amok" som havde stået for stævnet kunne således uddele præmier og takke de fremmøde sejlere..


Hov der var en båd der startede på bagbord...

Resultatliste:

Bådnr.: Båd Navn: Skipper: Havn: 1.sekl 2.sejl. 3sejl. 4sejl. !alt Pl.
D 18 Killer Lock Robert Christensen Svanemøllen 4 3 2 3 12 3
D 82 Dream Machine Poul Schilling Ishøj 8 is 8 is 3 4 23 5
D 104 Malou Erik Toft Køge 5 5 8 is 8 is 26 7
D 140 Zero Hans Jørgensen Køge 1 1 4 1 7 1
D 148 Do-Do Niels Mogensen Sundby 2 2 1 2 7 2
D 176 Amok Per Nielsen Vallensbæk 8 is 8 is 5 6 27 6
D 281 Zeppo Morten Thomsen Ishøj 3 4 6 5 18 4 

                                                                                        Her mestrene D140 fra Køge og nr. 2 Do-Do fra Sundby...
 

TOP

 Tune-up Cup 2005 i Vallensbæk

Søndag den 26.6. kl.11.00 gik første start ud for Vallensbæk Havn.

John havde velvilligt stillet sig til rådighed som dommer assisteret af Mortens far.. også L23 ejer...

Følgende både deltog..

DEN 112 "Tria"        Køge
DEN 140 Zero           Køge
DEN 148 Do-Do        Sundby
DEN 164 Ib               Vallensbæk
DEN 176 Amok         Vallensbæk
DEN 217 Siskato       Ishøj

I pragtfuld solskinsvejr med let til jævn vind fra østlig retning blev 3 sejladser afviklet på op-og-ned-bane som vi også skal sejle ved DM. Med kun to opkryds og lænsende i mål blev det til tre intense sejladser hvor der afgørelserne blev tætte og hvor der blev kæmpet til det sidste..
Resultatet blev følgende:

Båd   1sejl. 2sejl. 3sejl. Total  Plads
------------------------------------------------
112      5       5       4       14       5
140      2       1       3         6       2
148      1       2       1         4       1             
164      3       4       5        12      4
176      4       3       2          9      3
217      6       6       6        18      6
Efter stævnet takkede Morten for god ro og orden samt uddelte moleøl til hele "flokken".
Der var ligeledes præmier til de bedste både.. Da stæven nok så pompøst havde tilnavnet Cup var der en kaffekop til den vindende båd Do-Do fra Sundet, som må siges at havde fundet formen op til det forestående DM i Juelsminde.. 
Mange sejlerhilsner og på gensyn til næste år hvor forhåbentlig flere vil deltage.. Morten D281.

         
TOP

   Ingen tvivl.... kommende generations L23 skipper! sejl nr. afslører,
at det er 3die generation på D 24 “ Tøsen „

         

    

Her har vi så D 24 med 2 genera-tionsbesætningen som fik Bronzemedalje ved dette års DM i Juels-minde. Desværre eneste „ Fynske „ deltager i år.

TOP

Jameson Cup 2005. 

Fredag den 30/9 kl. 17-19 - lørdag den 1/10 kl. 10-17 - søndag den 2/10 fra kl. 8.
Sejladsbestemmelser og deltagerliste vil være tilgængelig her på siden fra onsdag den 28/9.
Start: Første start den 2. oktober ca. kl. 10 ud for Vedbæk Havn.
Løb: Der udskrives løb for Entype- og Standardklasser, DH2004, IMS og LYS. Der udskrives særskilt løb for hver bådtype ved min. 5 deltagere.
Entype-/Standardløb: For at kunne deltage i Entype- eller Standardløb kræves gyldigt klassebevis. For standardbådsklasserne kræves endvidere medlemskab af den pågældende specialklub.

Præmier: Der udsættes præmie for hver 5. tilmeldte båd i hvert løb samt præmier til de 3 bedste klubhold.

Regler: Der sejles efter de i Kapsejladsreglerne definerede regler inkl.. Skandinavisk Sejlerforbunds og Dansk Sejlunions forskrifter samt sejladsbestemmelserne.

Målebrev: Skal kunne forevises ved forlangende. Ændring af måletal efter tilmeldingsfristens udløb accepteres ikke.

Tilmelding: Udfyldes og sendes sammen med crossed check til Vedbæk Sejlklub.

Betaling kan også ske:
- til bankkonto 0454 - 705 0194.
- på giro 705 0194.

I Sverige kan indbetales i SEK
- på girokonto 2 20 23-6 Vedbaek Sejlklub.

Elektronisk tilmelding kan foretages på: www.v-s-dk
Ved bankoverførsel er det vigtigt med tydelig angivelse af indbetaler, bedst i form af bådtype og sejlnummer.
Din tilmelding gælder først når betaling er registreret!
Tilmeldingsfrist: Tilmelding til og med søndag den 25/9 DKK 250 (SEK 310).
Tilmelding efter fristens udløb kan undtagelsesvis accepteres. Prisen er i så fald 300 DKK(375 SEK).

Tilmeld dig hurtigst muligt – det vil hjælpe sejladskomiteen. 

Blandt dem som tilmelder sig rettidigt trækkes lod om 24 stk. 35 cl. flasker JAMESON IRISH WHISKEY. De heldige vindere får direkte besked.

Hjælp til med at skabe opmærksomhed om årets JAMESON CUP ved at klæbe Jameson Cup mærkaten i bagruden af din bil. Blandt de biler vi i tiden op til stævnedagen observerer med mærkaten, trækker vi lod om i alt 12 flasker JAMESON IRISH WHISKEY, med 3 flasker i henholdsvis juli, august, september og på selve stævnedagen. De vindende registreringsnumre meddeles ved opslag på klubbens opslagstavle, her på siden samt i resultatlisten. Send en mail til os her for at få en mærkat tilsendt.

Der udskrives KLUBKONKURRENCE for sejlklubber. Der kan tilmeldes minimum 3, maksimum 4 både på hvert hold. Resultatet vil blive beregnet ud fra de 3 bedste, der gennemfører på hvert hold. Der må gerne stilles flere hold. Der vil være præmier til de 3 bedste hold. Tilmelding er gratis og foretages separat til Vedbæk Sejlklub.

Med venlig hilsen og på gensyn den 2. oktober

TOP