L23NYT Kv.:1          RETUR
 

L23NYT - 1 kvartal - 2011.
                                         
L23 Klubaften i Vallensbæk torsdag den 3 februar - referat og billeder.

L23 Klubaften i Skærbæk 2 marts. - referat og billeder.
L23 Klubbens generalforsamling 2011 i Bella Centeret - Referat.

 

L23 Kredsene Jylland/Fyn klubaften.

Besøg hos Quorning Boats og Skærbæk Bådlaug 2 marts.
 
 

Besøg hos Quorning Boats fortalt af Dan List-Jensen.

Onsdag d. 2. marts havde ca. 30 L23-sejlere mm. fundet vej til Skærbæk ved Kolding. De fleste kom langvejs fra: København, Silkeborg, Skanderborg, Vejle, Haderslev, Åbenrå, Otterup og så Middelfart. En meget oplagt leder af firmaet, Jens Quorning, bød velkommen til en 2 timers rundvisning. Mens vi nød øl, vand eller kaffe, fik vi et indblik i firmaets historie. Jens fortalte på en spændende og underholdende måde om, hvordan det hele begyndte i 1967 og frem til i dag.

  
 
Jens viste rundt og fortalte om værftets historie.

Grundlæggeren og faderen Børge Quornings idéer og ønsker om at bygge hurtige, sikre trimaraner af høj kvalitet satte det hele i gang. Mange af os kender den første succesfulde trimaran, Trident 27, fra slutningen af 60´erne og 70´erne. En overgang gik salget af sejlbåde ikke så godt, og så blev der bygget Luna-motorbåde; men siden Dragonfly 25 MK1 kom i 1981, er der kun produceret exclusive Dragonfly´s. Da Børge og Jens designede ”Swing Wing” systemet i 1988-89, startede en ny æra i Dragonfly-historien. På 2 min. kan ”pontonerne drejes ind til kroppen” og båden kan trailes eller lettere få plads i havnen. Faktisk fylder den ny Dragonfly 28 sammenfoldet ikke mere end end L23 i bredden. De øvrige både der produceres nu er: Dragonfly 32, 35 og 1200. I 1995 trådte Børge tilbage og overlod firmaet til sønnen Jens. En anden søn Erik leder BSI i Haderslev, her laves bl.a. skylights til både.

  
Værftet har bl.a. eget snedkerværksted hvor den lækre aptering bliver lavet.

 Jens Quorning guidede os fra hal til hal. Produktionsområdet var bestemt noget større, end jeg havde forestillet mig. Men bortset fra støbning af skrog og dæk, som foregår i Gråsten, laves alt på bådene her. Selvfølgelig er der underleverandører til mange af de specielle artikler til bådene, men i hallerne i Skærbæk støbes alle de mindre dele, alt til apteringen laves på stedet, der er riggerværksted, svejse-/smedeafdeling mm. Jens nævnte flere gange vigtigheden af at producere kvalitet til tiden og bare et kig på værktøjstavlerne, overbeviser mig om, at det kan de. Lige nu er firmaet ved at klargøre en computerstyret CNC-fræser, som f.eks kan forme en ny plug til en støbeform til en båd i måske 20 meters længde. Jo, firmaet tænker på fremtiden og har tidligere altid haft ”held” med nye ideer og investeringer.

  
De ca. 30 både som værftet bygger om året samles gennem hallerne nærmest på samlebånd.

Quorning Boats har designet og produceret mere end 1000 både fra 16 til 52 fod, og bådene ses overalt i verden. Lige nu er salget størst til Tyskland og England.

De 2 timer i virksomheden gik lidt for hurtigt, Jens fortalte med et engagement, så vi kunne have lyttet til midnat og han kunne sikkert ha fortalt endnu længere. Nogle stillede de sidste spørgsmål, mens andre ”kravlede” rundt i en klargjort Dragonfly 28 og sammenlignede indretningen med en 30-35 år gammel L23.


Her en 28 fods klar til at blive trailet til kunden eller var det den der nu kan ses på Både i Bella :-)


Aftenen i Skærbæk Bådlaug fortalt af Povl Fisker.

L23 Vintertræf i Skærbæk.

Vi var nogle stykker som kom lidt tidligere for at få dækket bord i det lånte Klubhus, som Skærbæk Bådlaug havde været så venlige at stille til rådighed for os. 

Kl. ca. 20,15, ankom vi alle fra værftbesøget til klubhuset. Desværre var der endnu ikke kommet varme på i lokalerne, men med så mange mennesker og godt humør, fik jeg budt velkommen til næste del af arrangementet.
Først gik vi i gang med at indtage et veltillavet pølse/ostebord med flydende tilbehør i form af forskellige rødvine, øl, vand og kaffe. Heldigvis var vi godt sultne så der blev spist rigtig godt.

Til dette arrangement havde vi sammen med Christian Fuglsang lavet aftale med Matchracesejler Mads Ebler fra Århus, som havde lovet og indføre os i matchrace regler, som der sejles efter når der sejles ”prof matchrace” med 2 fuldstændige ens både. Ideen med det var bl.a., at få et indblik i, hvordan man afvikler sådanne stævner. Jeg tror vi alle sammen blev klar over, at der i forhold til afvikling af vores Match Race i Skanderborg, stadig er mange og indviklede regler samt uhyggeligt meget taktik at lære, primært i forbindelse med starter og målgang. Der blev virkelig tegnet og fortalt, og en rigtig stor spørgelyst gjorde Mads’s indlæg til en super oplevelse og med megen stof til eftertanke, når der tænkes frem til dette års Matchrace i Pinsen i Skanderborg.

  
Mads vidste virkelig hvad han talte om - og han er en match race sejler vi ganske givet vil høre mere om i fremtiden.


Der blev tegnet og fortalt om taktik og regler.
Ja mon ikke vi alle fik lært et og andet den aften.

Som sidegevinst blev der også indgået løse aftaler med Mads om, at det nok var muligt at få en eller anden form for hjælp/bistand i forbindelse med afvikling af stævnet i Skanderbor, hvis der var en god ”forplejning”, hvilket Flemming ikke var tilbageholdende med at love.

Vi krydser finger for at det vil lykkedes og samtidig tilføre stævnet en ny og ekstra dimension.

Efter dette meget fine indlæg fik Mads overrakt et par flasker vin som tak for sin velvillighed. TAK Mads.

Sylfiden, D 177 med Mike Jensen som skipper blev som bekendt Grandprixvinder 2010. I den forbindelse modtog Christian Fuglsang på besætningens vegne præmien, som er en meget speciel og flot glasklar ting, med laserindgraveret billede af den sejlende besætning.


Vores formand overrakte Christian fra D177 Sylfiden hans trofæ som L23 Grand Prix vinder 2010.

Sidste punkt på aftenens program var en løs gennemgang af ”Aktivitetskalenderen 2011”, som blev gennemgået af Kredsrepræsentanter fra involverede kredse rundt ”L23 Danmark”. Klokken var nu ca. 22:30, og der blev hilst af mellem aftens L23 deltagere.

Det skal ingen hemmelighed være, at os kredsrepræsentanter som havde taget initiativet til dette arrangement,  var glade for den flotte opbakning og fremmøde.

Så med smil på læben og godt humør gik vi i gang med oprydning, således vi kunne aflevere klubhuset  tilbage pænt og ordentligt. EN STOR TAK for lån til Skærbæk Bådelaug.

Arrangører: Kredsrepræsentanterne  Mike Rasmussen D24, Tøsen – Flemming Gräs D11, Sus  - Dan List- Jensen D174, Tiny  – Povl Fisker D169 Pi’r.

 

                                                   
 

Klubaften i Vallensbæk.
med sidste nyt fra klubben angående sommerens aktiviteter..

Tidligere år har der været forskellige emner på programmet men i år havde klubben valgt at aftenen skulle stå i hyggens tegn. Således kunne Benny og Kim dække et stort bord hvoromkring vi L23 sejlere og 1 enkelt fra 806 Klubben (han køber nok snart en L23) kunne sætte sig.
Menuen var lækker pålæg samt oste hvortil der blev serveret rigelig med rødvin (ikke smør).

      

Under spisningen reklamerede vores formand Per for sæsonens kommende arrangementer:

Klubaften i Skærbæk med besøg hos Quorning Boats -
Der blev opfordret til at man fandt sammen mht kørsel så også Østdanmark blev repræsenteret her.

Bådudstillingen i Bella
11-13 og 17-20 marts hvor vi vil udstille en L23. En liste blev sendt rund hvor man kunne skrive sig på, hvis man vil hjælpe med bemandingen. Var du ikke til stede, har du endnu mulighed for at melde dig hos vores formand.

Vores generalforsamling vil blive afholdt ifm bådudstillingen i Bella den 20 marts kl. 14.00. Aktive medlemmer vil få refunderet deres indgang på messen. Rabatkuponer vil vi forsøge at udsende med indkaldelsen.

Sejlmåling før DM vil der blive mulighed for i Køge Sejlklub onsdag den 27 april 2011 kl. 18:00.

L23 Slaget i Køge Bugt - afholdes af Køge Sejlklub i St. Bededags ferien. - den 20-22 maj.

L23 Classic Fyn Rundt fra Kerteminde - den 3-5 juni. Klubben bakker op om denne sejlads, som i år vil være gældende i vores Grand Prix serie.

L23 Match Race i Skanderborg i Pinsen - den 11-12 juni - Der arbejdes på at skaffe kontakt til Match Race kyndige, som kan hjælpe Skanderborg Sejlklub med at opgradere dette stævne.

L23 Kredsmesterskab Kragenæs - Tune Up til DM den 18-19 juni. Da dette stævne ligger 14 dage før DM samme sted, arbejdes der på, at man kan ligge frit mellem stævnerne, samt evt. at kunne have båden stående på trailer i den mellemliggende periode - mere herom i de kommende indbydelser for de to stævner.

L23 DM 2011 i Kragenæs 30 juni, 1-2 juli. Det siger sig selv, med den store succes som vi havde her for et par år siden, må det blive årets tilløbsstykke. Som forsøg vil der i år kun blive sejlet fredag-lørdag.

L23 Kredsmesterskab i Lillebælt / Sydfyn i Tuco Cup distance fra Faaborg - lørdag den 3 sept. er en ny sejlads som vi håber i vil tage godt imod. Den vil være gældende i Grand Prix serien.

L23 Kredsmesterskab i Silkeborg den 1-2 oktober. Det er bare sejlads i et utroligt smukt område og hvor sæsonen afsluttes.

Erik fra D396 fik en flaske da han var den der var kommet længst væk fra.


      
D396 fra Næstved                                                              Martin - Frederik - Thomas fra Tria.

I sommerens løb har der løbet en konkurrence om den bedste beretning fra sommerens ferietur.
Den blev vundet af besætningen fra Tria som blev hædret denne aften, Artiklen med billeder vil man kunne se i den kommende årbog. De unge sejlere vil vi formentlig se fordelt på to Køgebåde D15 og D104 til DM.

   
Ole D7 - Hans (ledig gast) - Niels D148                                        Frederik D104 - Christian D177

Resten af aftenen gik med at tømme fade og flasker samt med hyggelig sejlersnak.

referat - Hans Zero.

 

 

L23 Klubbens generalforsamling 2011
Afholdt ifm bådudstillingen i Bella Centeret.

Jan Fuglsang blev opfordret og blev valgt til dirigent, og takkede for valget.

19 personer var til stede, heraf 15 stemmeberettigede medlemmer.

Referat fra L23 Klubbens Generalforsamling den 20.3.2011.

I år var der inviteret til GF i Bella Centeret i forbindelse med bådudstillingen ”Både i Bella”. Det var planlagt, at den skulle foregå i et mødelokale, men i stedet fik vi arrangeret med stole således, at vi kunne være på selve L23 standen, hvilket fungerede fint, med lidt baggrundsstøj som vi levede med.

Efter formandens formælde velkomst, gik generalforsamlingen i gang.

1. Valg af dirigent.
Jan Fuglsang blev opfordret og blev valgt til dirigent, og takkede for valget.

2. Konstatering af generalforsamlingens lovlighed.
Jan konstaterede at generalforsamlingen var lovlig indvarslet i.h.t. vedtægterne, og at han håbede på en god afvikling med ordene ” godt sømandskab”.

19 personer var til stede, heraf 15 stemmeberettigede medlemmer.

3. Bestyrelsens beretning for det forløbne år.
Formanden Per Nielsen fik ordet og lagde ud med, at siden generalforsamlingen d. 21. marts 2010 i Bogense nedenstående at berette, direkte citeret fra Per’s beretning.

Medlemsstatus.
Vi er i alt 221 (233 i 2009) medlemmer. Heraf er der 179 (174) aktive og 42 (59) passive. Vi har en god og stabil medlemsskare. Det viser sig også, at når der skiftes ejere melder den nye sig som regel ind i klubben. Det må være fordi vi er en attraktiv og aktiv klub. 

Aktiviteter.
Der har været mange aktiviteter siden sidste generalforsamling.

Året startede med Fyn Cup fra Bogense og Classic Fyn rundt fra Kerteminde. Der var i lille felt af L 23’ere i begge disse sejladser.

Som sædvanligt blev match-race på Skanderborg Søerne afviklet i pinsen. Det var strålende solskin og der deltog i alt 16 både fra hele landet.

Vort DM blev afviklet i Bogense. Vi nåede lige akkurat op på det nødvendige antal deltagere, 15 både i alt. Et godt stævne afviklet yderst professionelt af Bogense Sejlklub.

I forbindelse med DM blev vort mangeårige bestyrelsesmedlem, Hans, klubbens tredje æresmedlem. Dette for hans store indsats for at holde gang i klassen. Lad os give ham en hånd her på generalforsamlingen.

Den 4. september var der kredsmesterskab i Lillebælt. Her deltog 3 både.

Sæsonen sluttede – også som sædvanligt – med kredsmesterskab på Silkeborg Søerne den første weekend i oktober. Og - også som sædvanligt – blæste det en hel pelikan begge dage.

Der er ikke så meget gang i fælles tursejlads. Men det er jo heller ikke et krav, at fordi man har en L 23, skal man absolut hænge sammen i de samme havne. Dog ville det være dejligt såfremt de gamle ”træf” kunne komme op at stå igen. Der er mere en tendens til – nu da ”jydekrogen” og traileren er blevet indført – at vi mødes nogle gange om året til dyster på kapsejladsbanen.

Som kom efteråret og vinteren.
Det første arrangement var klubaften i Vallensbæk Sejlklub d. 3. februar. Her deltog 25 sejlere til en hyggelig aften med sejlersnak og ”løgnehistorier”. Samt L 23 klubbens overdådige pølse- og ostebord..

D. 3. marts var jyderne og et par tilrejsende fra Sjælland, så på besøg hos Quorning Boats i Skærbæk. Vi så hvordan man bygger lynhurtige og velsejlende trimaraner. Efterfulgt af lidt godt at spise i Skærbæk Bådelaug. Der var 30 deltagere.

Og så en tak til alle der har været aktive med tilrettelæggelse og afvikling af disse arrangementer og stævner.

Grand Prix.
Blev sidste år vundet af D 177 Sylfiden fra Silkeborg. Der blev sejlet i alt 3 sejladser, som talte med i konkurrencer.
Grand Prix konkurrencen fortsætter igen i 2011.

Bådudstilling – Både i Bella.
Hvor vi jo er i dag. Der har været mange gæster og mange L 23 sejlere inde for at hilse på. Vi tror på, at det at vi er med i Bella Center er med til at holde gang i klassen, både på kapsejlads siden, og vedr. det der omhandler hygge- og tursejlads.

Dimsekassen.
Igennem klubben sælger vi div. mindre tilbehørsdele, primært noget der ikke kan skaffes andet steds fra. Flere både har fået monteret centerløft – og på klubbens hjemmeside er der en udførlig vejledning i hvordan arbejdet udføres. Dimsekassen passes af Erik og Gitte fra Køge. 

Hjemmeside.
Jeg tror at den høje kvalitet og den altid aktuelle information vi har på vores hjemmeside, er medvirkende til, at medlemmerne er glade for at være med i vor forening. Dette styres helt suverænt af Hans.

L 23 Årbogen.
For 2 sæsoner siden besluttede vi, at L 23 Nyt – det gode gamle blad, udgivet i 30 år – skulle aflyses af en årbog. Nr. 2 er netop kommet på gaden her i februar måned. En årbog med en rig beskrivelse af aktiviteterne omkring vor klub og vor båd.

Udover generel info til vore medlemmer, vil den blive lagt ud i så mange sejlklubber som muligt i hele landet – for at vise L 23 flaget så mange steder som muligt.

Til sidst ……

Jeg vil gerne slutte med at sige tak til hele bestyrelsen for det gode og hyggelige samarbejde vi har.

Aktivitetskalender og planer for 2011.
Sejlmåling før DM holdes i Køge Sejlklub onsdag d. 27. april kl. 18.00. 

1.maj starter aftensejladser rundt omkring i landet. Vi tilbyder igen i år, at arrangere havnepladser således at Øresundssejlere og andet godtfolk, kan komme til at ligge i Vallensbæk og deltage med os andre en gang om ugen, eller evt. som opvarmning til Slaget i Køge Bugt. 

Og Slaget i Køge Bugt afholdes af Køge Sejlklub i St. Bededags ferien – d.20.-22.maj.
Fredag – lørdag – søndag. Med mulighed for overnatning i campingvogne, der gratis stilles til rådighed af Købe Boat Center.
Trailer fredag formiddag. Sejlads om eftermiddagen. Sejlads lørdag. Sejlads søndag formiddag og hjem.
Chikanesejlads.

Classic Fyn rundt sejles fra Kerteminde d. 3. – 5 juni.

Match Race i Skanderborg i Pinsen d. 11. – 12. juni. Der arbejdes på, at skaffe kontakt til Match Race kyndige personer, som kan hjælpe Skanderborg Sejlklub med at opgradere dette stævne.

L 23 Kredsmesterskab i Kragenæs d. 18. – 19. juni. Tune UP til DM.
Stævnet ligge 14 dage før DM, og der arbejdes på, at man kan ligge frit i havnen mellem stævnerne.

Sejlende både fra Øresund og Køge Bugt kan på vej til DM, mødes i Rødvig lørdag d. 25. juni til grillhygge mv. Derefter vil der være fælles sejlads til Kragenæs.

Og vort DM holdes i Kragenæs d. 30. juni og 1. og 2. juli. Der vil som et forsøg kun blive sejlet 2 dage. Vi skal være sammen med IF’erne.

L 23 Kredsmesterskab i Lillebælt/Sydfyn i Tuco Cup distance fra Faaborg. Det er lørdag d. 3. september.

Silkeborg Kredsmesterskab slutter igen sæsonen den første weekend i oktober. Det er sejlads i et utroligt smukt område, og vi håber igen på mange deltagere.

Der er i alt 7 stævner som tæller med til Grand Prix serien 2011. Se mere om dette på hjemmesiden.

DM 2012 bliver afholdt i Køge. Der er allerede lavet en aftale med Køge Sejlklub om dette arrangement. Det bliver igen et 2 dages stævne, og afviklet efter sommerferien.

Vi mangler nogle sociale og turagtige arrangementer. Jeg håber der er nogle medlemmer rundt omkring i landet, der kan tage initiativ til et eller andet. Vi har en stående aftale om, at bestyrelsen gerne bevilger tilskud til sådanne arrangementer  !!

Og så bliver der jo et eller andet vinterarrangement næste år i januar/februar – men så langt er vi ikke kommet endnu.

Der blev spurgt om der var kendskab til præcist hvornår den sidste L22 blev bygget….

Rolf Jonshøj (Æresmedlem og tidligere formand) spurgte til medlemstallet, som viste et lille fald på både aktive og passive (se ovenfor), og Rolf spurgte ligeledes til antallet af deltager fra sidste DM, som kun lige levede op til minimumskravet. Hans Jørgensen svarede med nogle bemærkninger om, at det var Jyske deltagere som var fraværende, gjaldt også mulige L23 ’r fra både Middelfart og Bogense.

Beretningen blev herefter godkendt med applaus.

4. Fremlæggelse af revideret regnskab.
Da Gitte Troelsen havde meldt afbud til generalforsamlingen, havde formanden påtaget sig opgaven, at gennemgå det udsendte regnskab.

Regnskabet udviste et underskud på kr. 9.761.03, mod budgetteret underskud på kr. 13.400. Selvom underskuddet blev mindre end forventet var en af årsagerne en ekstraordinær udgift i forbindelse med en påkørselsskade. Da et medlem i forbindelse med transport af lånt båd, påkørte en parkeret bil på havnen i Vallensbæk, efter den lånte båd  havde været udstillet på bådmessen i 2010.

De enkelte poster blev gennemgået og kommenteret. Herefter blev regnskabet godkendt.

5. Indkomne forslag.
Ingen forslag var indkommet.

6. Bestyrelsens planer for det kommende års aktiviteter.
Formanden gennemgik planer for 2011, bl. a. med henvisning til aktivitetskalenderen i den netop udsendte L23 Årbog, såvel kalendere som omtale i L23 Årbogen dækker grundigt  de aktiviteter som formanden henviste til.

Omkring dette års DM som afholdes i Kragenæs, blev der oplyst at der ville være gratis havneplads før og under DM.

7 stævner/sejladsarrangementer tæller til dette års Grand Prix serie.

7. Budget for år 2011.
Da Gitte som tidligere ikke kunne være tilstede, var det også Formanden som her gennemgik budgettet for 2011. Blandt spørgsmål og kommentarer var Rolf Jonshøj fremme med spørgsmål om indtægterne ikke burde svarede til forventede udgifter. Ikke at han havde indvendinger til udgifterne, men om ikke det skulle overvejes om medlemskontingentet kunne hæves. Hvilket kunne drøftes under næste punkt.

Efter forskellige kommentarer blev budgettet som det forelå, enstemmigt godkendt.

8. Fastsættelse af kontingent.
Rolf Jonshøj argumenterede for en kontingentforhøjelse, dels fordi det er billigt at være medlem, og det var længe siden der havde været stigning og foreslog en forhøjelse på kr. 25,00 hvilket ville give en ekstra indtægt på en 5-6.000 kr. Forslaget blev ivrigt debatteret og kom efterfølgende til afstemning. Forslaget faldt med 7 stemmer for og 8 stemmer i mod. Dermed uændret kontingent i 2011 og 2012.

Robert Christensen fandt det unødvendigt at der skulle bruges penge fra ”kassen” til at indkøbe sejl til det planlagte stævne i Køge 2011. Således sluttede punktet med budgettet med en godkendelse af generalforsamlingen.

9. Valg i henhold til vedtægterne punkt 9.1.
Valg af kasserer. (Gitte Troelsen var villig til genvalg) og blev genvalgt uden modkandidat.

Valg af bestyrelsesmedlemmer.(Hans Jørgensen var villig til genvalg) blev ligeledes genvalgt uden modkandidat.

Valg af suppleanter. Thomas Bach Larsen D15, blev indvalgt som ny suppleant

Ulrich Dam Pedersen D397, havde givet tilsagn om genvalg således, at der er suppleanter i.h.t vedtægterne.

10.  Valg af revisor og revisorsuppleant.
Benny Madsen D 386 som revisor, -  Per Nielsen D 63 som revisorsuppleant begge uden modkandidat

12.  Eventuelt.
Robert Christensen spurgte til startgebyr ved kommende DM i Kragenæs på kr. 1.100, som han fandt for dyrt. Både Formand Per Nielsen og Næstformand Hans Jørgensen kommenterede på prisen og de gode faciliteter og forhold der tilbydes, og at startgebyret også indeholdt en del af forplejningen til den 3 mands besætning, bl.a. morgenmad og selvsmurte madpakker. Samt gratis havneleje mellem åbent Kredsmesterskab og selve DM stævnet.

Herefter takkede dirigenten for god ro og orden (godt sømandskab), og nedlagde sit hverv, og gav ordet til formanden for afsluttende bemærkninger.

Således refereret.                                 

Povl Fisker D 169                                  Jan Fuglsang D 177        

Sekretær                                                 Dirigent