L23NYT Kv.:3          RETUR
 

L23NYT - 3 kvartal - 2011.

L23 Kredsmesterskab i Lillebælt / Sydfyn - Tuco Cup distance fra Faaborg - referat og resultat.

 

L23 Kredsmesterskab i Lillebælt / Sydfyn - Tuco Cup
lørdag den 3 sept.

Vinder blev D1 Madam Blå fra Faaborg !!

Skrevet af Dan List-Jensen

 Søren Schön Nielsen fra Fåborg i sin lyseblå Madam Blå D1 vandt kredsmesterskabet i distancesejladsen ved Tuco Cup. Det blev en 17 sømils distance styrbord rundt om Avernakø i let til svag vind omkring SØ, kun den første halve time foregik i jævn vind. Starten foregik forskudt efter respit. De fem Folkebåde først, vi 25 minutter efter og ingen af os nåede dem inden mål. Kun Frands (tidl. gast hos Povl Fisker) i Albin Express, som kom først i ind.

 De 4 deltagende L23 både var sat i løb med 5 andre både. L23erne var D1, D153 (klubbåd), D335 (Ophelia som deltog ved DM i Bogense) alle fra Fåborg og så os i D174 fra Haderslev. D1 med gasterne Ole Nielsen (far) og Lis Mylenberg vandt klart over D174, så kom D335 noget efter og nr.4 blev D153. Det mest spændende i sejladsen for os var, at vi i 1½ time dystede med Ophelia på spilerbenet syd for Avernakø i den svage vind og først snød D335 med tvillingebrødrene Gorm og Sune Hinz ved Lyø, hvorefter vi lagde afstand på spilerskæringen ind til målet ud for havnen i Fåborg. Det var en skam at flere L23ere ikke havde mulighed for at være med i det gode vejr. 

 Søren i D1 kan bedst præsenteres ved at fortælle, at det var ham, der ved DM i Fåborg i 2007 lånte en af Fåborg Sejlklubs skolebåde og lå på 3.pladsen efter førstedagen og brækkede masten i det hårde vejr på 2.dagen. Herefter fik han lyst til at sejle mere L23 og købte nr.1 for et par år siden. Her er et flot billede af den, som jeg helt tilfældigt havde muligheden for at tage ved Lyø, da jeg sidste år var med Sylfiden Fyn Rundt.

Efter sejladsen var der underholdende præmieoverrækkelse ved kapsejladsformand Jakob Frost - med fadøl, medaljer, store meterhøje vindervandrepokaler, gavekort til Tuco Yacht Værft, lodtrækningspræmier og store ”hadeankre” til nummer sidst i hvert af de 4 løb. Jeg overrakte L23 klubbens præmie til besætningen på D1. En del af besætningerne fra de 34 startende både blev til spisning om aftenen.


D1 vinder af L23 Kredsmesterskabet i Lillebælt får her deres præmie af vores kredsrepræsentant -
Dan List-Jensen fra Haderslev.

Til slut lidt kredsstævnestatistik fra Syd-og Sønderjylland og Fyn. Det er 3.gang jeg  får arrangeret kredsstævne, en del flere har lyst til at komme, men tiden og logistikken kan ikke følge med lysten. I Dyvig for ca. 5 år siden var vi 2 til Last Fight, så det blev aflyst. Sidste år i Skærbæk var vi 3 - 2 lokale Koldingbåde og så os i D174 udefra. I Fåborg blev vi så 4 - 3 lokale og så os. Det ser altså ud til, at en tradition er skabt: Lokale både og D174!!! Så næste gang lægger vi stævnet i Haderslev, så kommer vi og D174. Og skulle der komme flere, har de ikke en chance, for vi kender den smalle fjord ud og ind gennem 12 år med tur- og kapsejlads. 

 Nej, måske bliver det distancesejladsen Brandsø Rundt fra Middelfart. Den er flyttet til den første lørdag i september med aftenarrangement og/eller Tune Up søndag i Skærbæk. I Middelfart kan der kranes gratis. Alternativt er Last Fight med 2-3 up/down-sejladser sidste lørdag i september og aftenfest med 4-mands orkester. I Dyvig skal der bestilles vognmand, men I kan krane fredag i Åbenrå og så sejle de 3 timer til Dyvig. Og så, ja så kan I køre direkte herfra søndag (altså Åbenrå) til Silkeborg og sætte traileren med båden til weekenden efter. Hvad siger I til det?

Slutresultat som tæller i L23 Grand Prix serie med angivelse af rorsmand:
Nr.1   D1     Søren Schön Nielsen                Faaborg   
Nr.2   D174 Rune List-Jensen                     Haderslev
Nr.3   D335 Sune Hinz                                  Faaborg
Nr.4   D153 Jørgen Munche Møller            Faaborg
 


Her Ole Nielsen og skipper Søren Schön Nielsen.
"Tredjemanden" Lis Mylenberg kunne desværre ikke deltage ved præmieoverrækkelsen.