DM 2012               RETUR
 

DM 2012 i Køge. 

DM 2012 Køge Sejlklub referat og billeder.
Deltagere ved DM 2012 i Køge.
DM 2012 slutresultat.
L23 Klubbens sponsorer ved DM 2012.

 

 

DM 2012 hos Køge Sejlklub
 
Afholdt onsdag d. 15 august til søndag d. 19 august.

 


Foto: Per Holleufer og Hans Jørgensen.

Referat:
   Så oprandt dagen hvor L23 folket havde sat hinanden stævne i Køge for at afholde årets DM. Som sidste år var det sammen med IF-erne. Weekenden før var de første både kommet til havnen, og tirsdag var der da også flere L23-ere til start ved tirsdagssejladsen end normalt. Onsdag blev brugt til søsætning og hvor alle checkede ind. Mange nye sejl blev kontrolleret og godkendt efter vores klasseregler. Vores klassemåler Rune, assisteret af Thomas, måtte desværre konstatere, at der stadig er sejlmagere, som leverer sejl, der ikke overholder gældende regler. Stævnets leder Henrik Holst Køge Sejlklub bød alle velkommen og informerede om sikkerheden i havnen og afsluttede med et håb om et godt stævne.

   Torsdag var således første dag der skulle sejles, og hvor planen var 4 sejladser. Første sejlads blev desværre skæmmet af forvirring omkring starten. L23 starten blev markeret med et skud og flag for tyvstart, helt efter bogen. Det efterfølgende flag for start af IF-erne kom desværre ikke op, hvorefter man udsatte deres start, ved at skyde to skud og sætte flag for udsættelse. Således troede mange L23 sejlere, som ikke kunne se flagene, at der var signaleret generel tilbagekaldelse for L23-erene. Enkelte både holdt på; men mange vendte om, og efterfølgende opdagede de, at L23 starten var gået. På Tria D15 fra Køge, var der styr på signalerne, så ufortrødent sejlede de banen rundt som en sikker vinder.
 

   I vind som alle kunne være med i, og som var en skærende kontrast til sidste års blæsevejr, kunne anden sejlads starte. Lidt generende bølger var der dog, da vinden kom ude fra Bugten. Det generede tilsyneladende ikke søsejlerne fra Silkeborg i Sylfiden, som tog deres første sejr, efterfulgt af Tøsen D24 og Dream Machine fra Ishøj. D140 Zero fra Køge måtte, efter at være kommet ind som nummer 4, konstatere, at de var "disket" for tyvstart.
   Stabil vind gjorde at sejladserne hurtigt kunne blive afviklet, og dagens tredje sejlads kunne finde sin vinder. Tøsen fra Egensedybet, som var mester sidste år, havde nu fået trimmet skuden til mindre luft. I mål blev de (overraskende) fulgt af L23 Klubbens formand i Amok fra Vallensbæk, der fra start til mål ramte trim og vinden på banen. Tredje båd blev igen Dream Machine D82 fra Ishøj.
   Dagens sidste sejlads kunne starte inden kl. 16:00. Tøsen lagde sig hurtigt i spidsen, hvor de blev til mål. Andre både viste, at de også ville lege med. Tiny fra Haderslev kom anden og grand old Robert i Killelock fik sin bedste placering i stævnet med en tredjeplads. Alle stævnede havnen for at få en velfortjent kold moleøl. I teltet, som var opstillet i forbindelse med klubhuset, blev der efterfølgende serveret aftensmad, som var "fredagens" menu.

   Fredag startede, som de andre dage, med morgenmad i klubhuset, hvor man også smurte sine frokostpakker. Med kyndig hånd styrede Alice, gennem hele stævnet, opdækning og anretning af alle måltider. Udsigt til manglende vind gjorde, at starten på dagens sejladser blev udskudt fra land. Vejrudsigten sagde vestlig vind drejende til sydøst hvilket ville ske omkring klokken 13. Vinden drejede, som metrologerne havde forudsat, og slog igennem ude fra Bugten. Bådene kom på vandet og dagens reducerede program kunne gennemføres i let til mellemluft. Man skulle tro at topstriden var afgjort, da pladserne i mål i den første sejlads blev, som stævnets slutresultat. Tøsen, Sylfiden, Dream Machine og Killelock var rækkefølgen i mål. Kom-An fra Kerteminde gjorde et kvantespring fra tidligere stabile 10-ende pladser til nu en femmer. Grundet det sene tidspunkt på vandet, var der kun plads til en sejlads mere. Sylfiden D177 fra Silkeborg havde ikke helt opgivet at blande sig i topstriden. En førsteplads fik de med D140 Zero, som nu havde fået styr på deres fine startinstrumenter, anden. Tiny kom ellers ind som toer; men måtte konstatere at de var disket for tyvstart. Noget Sylfiden ikke kunne bruge i topstriden, da Tøsen D24 i denne sejlads var blevet distanceret. Det var nu tid til moleøl og et velfortjent måltid mad.

   Lørdag ville løbsledelsen afvikle tre sejladser, så vi i alt havde sejlet 9 planlagte sejladser. Vinden var drejet mere i vest; men var alt andet end stabil. Første start gik i vind, der grænsede til minimumkravene, og man opdagede snart, at der kun var vind bestemte steder på banen. Bådene, som hurtigt søgte mod land, fik vinden, og der var hurtigt stor separation. På efterfølgende spilerben var der stor uenighed om hvordan de skulle sejles, så der blev vundet / tabt mange placeringer i denne sejlads. Man kan vel ikke sige det er held når D24 Tøsen igen vinder sejladsen overlegent foran Sylfiden fra Silkeborg og nu med Kaos D22 fra Køge som treer og sørme om ikke Kom-An fra Kerteminde var fremme igen. Jeg ved ikke hvor mange gange at deres bådnavn blev råbt ud over banen under dette stævne :-). Dagens andens sejlads blev startet i lidt mere vind; men nødvendigvis ikke mere stabil. Hvis der havde været tvivl om hvem årets mester skulle være, blev tingene sat på plads i dagens anden og sidste sejlads. Efterfølgende drejende vind gjorde at dagens sidst planlagte sejlads blev opgivet. Rækkefølgen blev således på sidste afviklede sejlads at Tøsen D24 blev vinder med Sylfiden D177 anden og med en opløftende tredjeplads til Tiny fra Haderslev. 
 

Flere billeder fra sejladserne...

Og endnu flere billeder nu fra Dan..

 

   En masse velafviklede sejladser var afsluttet og bådene kunne søge havn. De efterhånden mange trailende både kom på land. Traditionen tro kunne L23 Klubben nu afholde sin lodtrækning, hvor alle deltagere fik andel i de mange fine gaver, som mange velvillige sponsorer havde stillet til rådighed. Fok fra Doyle Sails. Spilerstage mm fra John Mast. Vinduesæt fra Plexifix.  Harken ting fra Columbus Marine. Gavekort til køb hos Køge Boat Center. Tegning af din L23 fra Sejlernyt.dk. Sejlerveste fra Neil Pryde Sails. Palby Marine med store sejlertasker, og ikke mindst en masse godt øl til alle sejlere fra Vestfyen. Her skal lyde en stor tak til alle sponsorer som år efter år støtter op om vores DM.

   Fra lodtrækningen kan nævnes at Køgebåden Saksen havarerede med deres spilerstage, så der var stor glæde, da de var vinder af en sprit ny fra John Mast. Stor spænding var der om hvem der skulle løbe med fokken fra Doyle Sails.

    Indtil de sidste to både skulle trække lod var fokken ikke vundet. Mike på Sylfiden kunne med glæde åbne kuverten med nummer 13, som betød at de nu var de lykkelige ejere af en ny fok.
 

"Sponsorshowt" afsluttedes traditionen tro med at den vindende besætning på behørig vis smides i vandet. Familien Rasmussen med Mike ved roret, Dorte som forgast og farbror Claus som midtermand, alle fra Egensedybet på Fyn, blev behørigt kølet af, uden i år, at andre havnede samme sted.

TOP


Billeder fra lodtrækningen af de mange sponsorgaver og vindernes vandgang..

 

TOP
 

  Et DM afsluttes traditionelt med festmiddag, som Køge Sejlklub i år på bedste vis havde komponeret i form af en tre retters menu.


  Jo - der blev festet igennem.. hvor Bjarne (IF-sejler) var behjælpelig med at Irish Coffe.
 

Flere billeder fra regattamiddagen..

TOP

   Under spisningen blev præmierne overrakt de vindende besætninger i de to bådklasser og stævnet kunne officielt slutte med banedommerens kommentarer og stor tak til Køge Sejlklub og de involverede specialklubber.

   
Stævneleder Henrik assisteret af Køge Sejlklubs formand Kresten samt kyssepigen Alice stod for uddeling af de fine præmier..

 
Nr.: 3 Dream Machine fra Ishøj med besætningen:             Nr.: 2 Sylfiden fra Silkeborg med besætningen
Claus Høj Jensen - Poul Shilling - Jesper Andersen            Jan Fuglsang - Mike Nygaard Jensen - Christian Fuglsang

                                
Vindere af L23 DM 2012 besætningen på D24 Tøsen fra Egensedybet med:
Claus Rasmussen - Dorte Rasmussen - Mike Rasmussen.

                                
Alle de glade præmietagere..

  

   Alle tilkendegav at Køge Sejlklub og deres mange frivillige, havde gjort et stort og vellykket arbejde !!  L23 Klubbens formand Per takkede sejlklubben og belønnede stævneledren Henrik med lidt god vin for hans store arbejde.

Referat - Hans Zero.

På gensyn til DM 2013 i Grønsund..

TOP

 

Deltagere ved DM 2012.

DEN Bådnavn Skipper Klub Gast Gast
7 Rasmus Ole Rasmussen Bandholm Bjarne Nielsen Jørgen Jørgensen
15 Tria Martin B. Larsen Køge Thomas Bach Larsen Brian Bach Larsen
18 Killelock Robert Christensen Svannemøllen Lars Mørch Claus Falck
22 Kaos Erik Toft Nielsen Køge Jesper Hvid Carsten Mogensen
24 Tøsen Mike Rasmussen Egensedybet Dorte Rasmussen Claus Rasmussen
82 Dream Machine Poul Schilling Ishøj Claus Høj Jensen Jesper Andersen
140 Zero Hans Jørgensen Køge Jakob Nielsen Steen Knapp
162 Saksen Poul Quistgaard Køge Per Niels Holm Hansen Svenn Beckmose
165 MaLiMa Tim Kastebo Køge Søren Østerbro Kaj A Rogvi
174 Tiny Rune List-Jensen Haderslev Dan List-Jensen Jesper Lykkeskov
176 Amok Per Nielsen Vallensbæk Kim Jørgensen Jackie Schreiber
177 Sylfiden Mike Nygaard Jensen Silkeborg Christian Fuglsang Jan Fuglsang
191 Kom An Dan Larsen Kerteminde Adam Larsen Sebastian Larsen
199 Miss Sophie Torben Groth Hvidovre Trine Brask-Rasmussen Johnny Weinreich
305 Anna Bo Mortensen Sakskøbing Jan Christensen Peter Mortensen
331 Guldfisken Christian Buono Toreby Jens Kristian Carsten Henningsen

 

TOP

 

 

DM 2012 slutresultat.

Plac. Navn Klub Sejlnr. 1. sejl. 2. sejl. 3. sejl. 4. sejl. 5. sejl. 6. sejl. 7. sejl. 8. sejl. Total Resultat
1 Tøsen Egensedybet DEN 24 5 2 1 1 1 3 1 1 15 10
2 Sylfiden Silkeborg DEN 177 8 1 5 4 2 1 2 2 25 17
3 Dream Machine Ishøj DEN 82 2 3 3 7 3 4 8 5 35 27
4 Killelock Svannemøllen DEN 18 6 4 4 3 4 7 10 4 42 32
5 Kaos Køge DEN 22 4 6 9 6 11 5 3 16 60 44
6 Tria Køge DEN 15 1 9 6 9 9 6 5 9 54 45
7 Zero Køge DEN 140 13 OCS 7 5 6 2 6 6 62 45
8 Rasmus Bandholm DEN 7 3 8 8 8 7 10 7 10 61 51
9 Kom An Kerteminde DEN 191 16 10 10 10 5 8 4 7 70 54
10 Tiny Haderslev DEN 174 12 7 11 2 10 OCS 11 3 73 56
11 Amok Vallensbæk DEN 176 14 5 2 11 8 14 16 8 78 62
12 Miss Sophie Hvidovre DEN 199 7 14 13 12 12 13 14 12 97 83
13 Anna Sakskøbing DEN 305 10 11 14 13 15 9 13 14 99 84
14 Saksen Køge DEN 162 9 13 DNF DNS 14 12 9 11 102 85
15 Guldfisken Toreby DEN 331 15 12 12 14 13 11 12 15 104 89
16 MaLiMa Køge DEN 165 11 15 15 15 16 15 15 13 115 99

 

 

TOP


L23 Klubbens sponsorer ved DM 2012.

Støt sponsorerne de støtter os....

                 er sponsor med en L23 fok.

 

                                                                                                           


    er sponsor med et sæt L23 vinduer
    inkl. monteringsmateriale..

 

 

             

 

 

          er sponsor med en spilerstage og
         andet godt til masten.


 

 


       er sponsor med godt øl til sejlerfolket.

 

 

 

  er sponsor med 3 stk. polo/shirt
  og 3 stk. sejlerhandsker alt
  sammen fra Harken

 

 

 
 er sponsor med et gavekort på
 500,-kr. til brug i butikken.

· 3


 

    er sponsor med en tegning af din båd..


 


 

    er sponsor med 2 stk. Cargo Bag og
    2 stk. Tarp Barrel Bag 

 

    er sponsor med 3 sejlerveste..

 

TOP

 

 

 

          

 


 

TOP