L23NYT Kv.:2          RETUR
 

L23NYT - 2 kvartal - 2012.

L23 Klassebådsstævne - Køge Sejlklub 28-29. april - Resultat - Referat - Billeder.
Ukendt L23 i Haderslev i Kr. Himmelfartsferien.
L23 DM 2012 Køge Sejlklub referat og billeder.

Ukendt L23 i Haderslev
i Kristi Himmelfarts-ferien.


 

 Et par nysgerrige og interesserede tyske brødre kiggede nærmere på de 2 L23 i Haderslev i fredags. Det begyndte med en forespørgsel om toilet og klubhus, men da de opdagede 2 andre både magen til deres tog snakken fart. Den ene bror, Völker fra Hamborg havde købt båden sidste år af en tysker, der arbejdede meget i Schweiz og derfor ikke fik brugt båden. Prisen, som startede mellem 10 og 11.000, endte på 7.500 Euro --- med trailer. Båden var særdeles velholdt og rigtig godt udrustet. Det bedste sejl var en næsten ny spinnaker i flotte blå farver, men ellers var sejlene gamle, en original Fogh-genua og flere Beilken sejl. Det var mit held, for på turen tilbage til hjemhavnen i Augustenborg havde de dagen efter fået en meget, meget nyere North genua på i den svage sydlige vind.  
 


 

 Da jeg var hjemme at hente sejlet, tog jeg også et par L23-årbøger og et udskrift af medlemslisten med og en rigspændingsmåler –ingen af sidevanterne var spændt over 10. Mens jeg var der, fik de også fundet nogle ting frem, de ikke før rigtig havde set, bl.a. det gamle Fogh-storsejl, og da dukkede nr. 122 frem. Så hullet i vores nummerliste bliver fyldt ud. Måske kommer der også en indmeldelse? Sidst på aftenen kørte vi en mindre sightseeingtur i Haderslev og hentede benzin og penge. Aftenen sluttede med en Becks Bier og et par tyskere, der var blevet meget klogere på L23eren og det gode bådkøb, Völker havde gjort. Og måske kommer vi kørende til et kommende stævne i en lånt tysk indregistreret trailer, den står jo alligevel uden båd lige uden for Sønderborg. Den ”nye” genua blev i øvrigt omtalt sådan: Das ist ja ein Hammer!

Forårs-sejler-hilsen

Dan D174

 

Red.:
Gamle optegnelser viser at denne båd oprindelig skulle være solgt til Schweiz.
Hvis i ser tilsvarende både, som ikke står på vores medlemsliste hører vi gerne fra jer..

 

 

Køge Sejlklub
Klassebådsstævne for H-både og L23.
Lørdag den 28. april til søndag den 29. april 2012.
Stævnet var samtidig kredsmesterskab for Køge Bugt.

Du kan se flere billeder på www.Minbaad.dk !!

 

 

Køge Sejlklub var i år opsat på at gennemføre et klassebådsstævne. H-bådene ville benytte sejladserne som udtagelse til deres VM og L23, som der er mange af i Køge, kunne tilmelde sig i år med sikkerhed for at stævnet blev gennemført.
Et godt samarbejde mellem sejlklubben og repræsentanter fra de to klasseorganisationer gjorde, at rammerne for sejladserne blev afstemt. Planlægningen var af sejlklubben lagt i hænderne på stævnelederen Per Holleufer, som på alle områder skal have ros for, at alt fungerede under stævnet. Dette var samtidig en generalprøve på vores DM, som senere på året skal sejles samme sted.


Stor travlhed om fredagen med at søsætte de mange trailende både..

Trods det tidlige tidspunkt på året, var der dog 8 tilmeldte L23-ere. H-bådene, som næsten alle er trailende, kunne mønstre 28 tilmeldte besætninger.
Søsætning, trailerparkering og plads i havnen var nøje planlagt til om fredagen, hvor de fleste både ankom. L23-erne var samlet omkring Køge Boat Centers udstillingspladser og fredag aften stod menuen på forloren hare med kage til kaffen.


Alle L23 kunne ligge samlet på Køge Boat Centers udstillingspladser.

Om lørdag var første start berammet til klokken 11:00. Vejrguderne ville noget andet, så vi måtte vente til over middag, før der kom stabil luft på banen.
I let luft fra N-NØ var D140 Zero fra Køge vinder af første sejlads. D7 Rasmus fra Bandholm havde en god anden sejlads og blev toer; men ellers var det D24 Tøsen fra Egensedybet der blev vinder af dagens to øvrige sejladser.Vi venter på vind...

 


Så kom der gang i sejladserne..

 
Tæt kamp ved topmærket..

Dagen blev afsluttet med moleøl og efterfølgende stævnemiddag bestående af rødvinsmarineret kamsteg samt kalkun og dertil mængder af tilbehør, afsluttende med æbletærte til kaffen. Alt sammen veltilberedt af Linda og øvrige besætning i køkkenet.
Søndag morgen gik første start som planlagt klokken 10:00. H-båden, som var i første start, måtte gennem en del omstarter denne dag. Det sorte flag blev sat, men det var ikke altid det hjalp, så nogle H-både blev nægtet start især i dagens sidste sejlads. Anderledes var det med L23-eren, som kun med en enkelt tyvstart, og ingen omstarter, gjorde det nemmere for dommerne, som i dagens løb gjorde et ihærdigt arbejde for at få start og bane til at fungere til alles tilfredshed.


Bundmærket som gate..


og så et par close målgange..

Tre sejladser blev det til. D22 Kaos fra Køge kom på en flot andenplads i første sejlads; men ellers viste D24 Tøsen igen storform ved at vinde de to første Så skete der en positiv overraskelse i dagens sidste start. Tøsen og Zero gik på BB side af banen medens D104 Malou fra Køge med Frederik og sin unge besætning havde lugtet luften på banens anden side. De fik et suverænt forspring, som ikke kunne hentes. En positiv afslutning på stævnet fik Malou og besætningen således som vindere af stævnets sidste sejlads hvor D15 Tria, også med ung besætning, Martin, Thomas og Pernille, viste stabil sejlads, som rakte til en samlet tredjeplads.
Et rigtig godt stævne blev afsluttet med med moleøl og efterfølgende uddeling af præmier krydret med ekstra gaver velvilligt stillet til rådighed af gavmilde sponsorer.


Moleøl og præmieoverrækkelse ved stævnelederen Per Holleufer.

Stort til lykke til D24 Tøsen og dens besætning bestående af Mike, Claus og Jan alle kendt og frygtet ved de seneste mesterskaber. Samtidig vandt de stævnet og vandrepræmien for kredsmesterskabet, som viste at Køge Bugt kan byde på drilsk sø, når vinden kommer fra østlige retninger.


Vinder D24 Tøsen med Mike, Claus og Jan.

Stævnet viser sejlklubbens kapacitet og vi glæder os alle til igen at mødes i Køge til DM i August..

Foto: Hans Andersen.

sejlerhilsen og på gensyn -  Zero.

Det samlede resultat som også er gældende i Grand Prix serien blev:

Placering Navn Klub Sejlnr. 1. sejlads 2. sejlads 3. sejlads 4. sejlads 5. sejlads 6. sejlads Total Resultat v. fratræk
1 Tøsen Egensedybet D 24 2 1 1 1 1 2 8 6
2 Zero Køge D 140 1 3 2 3 2 3 14 11
3 Tria Køge D 15 3 5 3 4 3 4 22 17
4 Malou Køge D 104 7 7 5 6 4 1 30 23
5 Kaos Køge D 22 8 4 6 2 DNS 5 34 25
6 Amok Vallensbæk D 176 6 6 4 5 5 6 32 26
7 Rasmus Bandholm D 7 5 2 DNS DNS DNS DNS 43 34
8 Lommelærken Frem D 399 4 8 7 DNS DNS DNS 46 37

 

TOP