Faaborg Sejlklub var Vært ved Danmarksmesterskabet i bådtypen L-23, men klubben selv måtte nøjes med en 5. plads

Af John Ankersen Foto: Hung Tien Vu

FAABORG: Minutterne tikkede afsted på klubhusets skibsur, mens en flok trætte sejlere forventningsfuldt ventede på, at formand for Faaborg Sejlklub, Bo Bundgaard Lassen, i går eftermiddag klokken 14.00 skulle have afsløret vinderen af dette års Danmarksmesterskab for bådtypen L-23.

En protest fra en af de deltagende både skulle først klares, inden der tre kvarter senere kunne sættes navne på guld-, sølv- og bronzemedaljerne. Hele fem af de i alt 16 deltagende både ved DM var fra Faaborg. Alligevel lykkedes det ingen af dem at placere sig i top tre, hvor Niels Mogensen i båden, Do-Do fra Sundby Sejlforening tog guldet. Sølvmedaljen gik til Robert Christensen i båden »Killelock« fra Sejlklubben Frem, mens bronze-medaljen gik til Jesper Christensen og båden »Panik« fra Nyborg Sejlforening.

Ingen medaljer til Faaborg

Først på en femteplads blev Faaborg Sejlklubs båd Freja placeret, men det var alligevel et flot resultat set i lyset af, at bådens tre mand store besætning ikke har sejlet sammen tidligere. Jørgen Rasmussen, Henning Sørensen og Søren Dam er alle erfarne Faaborg-sejlere, men det var lidt af et tilfælde at de havnede på hold sammen ved et DM.

- Vi sprang til, da der manglede hold nok til at gennemføre et DM, hvor der kræves mindst 15 deltagende både, siger Jørgen Rasmussen, mens han hanker op i sine briller og afslører et stort, blåt sæbeøje Det var under en spilersætning, hvor jeg fik en albue i hovedet, men været det mindste problem. Det var værre med vejret som har været barskt, griner Jørgen Rasmussen, mens han og resten af besætningen går ind for at overvære medalje overrækkelsen.

Schweizisk pokal til pigebåd

Der findes i alt godt 400 både, af typen L-23, der er en dansk produceret båd, der blev fremstillet i perioden 1975 og em til 1990. Størstedelen sejler rundt i Danmark, men godt 100 af bådene er solgt til velhavende schweizere, der for alvor har fået øjnene op for den 23 fod, eller godt 7 meter lange danske kvalitetsbåd. Således findes der en schweizisk aflægger af den danske L-23 klub, der samtidig til ære for den danske båd har lavet en vandrepokal, der hvert år gives som en specialpris ved det danske mesterskab.

I år blev det den eneste rene pigebåd med de tre Faaborg sejlere Susanne Hinz, Lisbeth Bundgaard og Solveig Rey, der i båden »Ophelia« ikke bare fik den flotte pokal, men også en flaske Gammel Dansk, som prisen for at blive den sidste i mål af de i alt gennemførende både. Den fik det overrakt af formanden for den danske L-23 Klub, Michael Pedersen, der selv deltog i mesterskabet og blev nummer 11.

Det er iøvrigt 8. gang, at der afholdes Danmarksmesterskab i L-23, efter at den fik sin egen bådklasse i 1991.

Henning Sørensen, Søren Dam og Jørgen Rasmussen sikrede Faaborg Sejlklub, der var arrangør af dette års DM, en flot 5. plads I klubbens båd »Freja«.