L23NYT 1999 Nr.:4     RETUR

 Isefjordskredsmesterskab for L 23 både, den 21 og 22 august 1999.

 

Der var desværre kun kommet 4 L-23 både og det var D112 Camilla fra Marbæk Sejlklub, D199 Thavick og D154 Lambda fra Jægerspris Sejlklub og ikke mindst D235 Poseidon fra Kalundborg Sejlklub der havde haft 13 timers frisk sejlads hjemmefra.

Sejladserne startede med 2 trekantbaner om lørdagen og derefter en distancebane om søndagen .

Stævnet blev holdt sammen med bromesterskabet, der er et 6 år gammelt stævne, som de 3 sejlklubber (Marbæk, Fr.sund og Jægerspris) omkring Kronprins Frederiks Bro, afholder på skift, den tredie weekend i august.

Lørdag: 1. sejlads.

Vi skulle starte i 2. start kl. 10.50 sammen med H-både og 806ere og lign. Vi fik en god start og var første båd ved topmærket. Da vi skulle se hvor de andre 23ere var, kunne vi ikke finde Poseidon. Det viste sig, at de ikke var kommet under broen kl. 10.00 og derfor måtte vente til kl. 11.00 for at komme igennem.

Vi blev første båd i mål i anden start, efter en dejlig sejlads i 6 sek. meter springende vind. Lambda blev nr. 2 og Camilla nr. 3.

2.sejlads

Starten var ikke god for vores vedkommende (Thavick). Vi blev presset over linien af tre 606 både helt oppe ved luv mærke. Der var kun 2 - 3 sek.meter vind og i den vindstyrke har en 606er hurtigere manøvreevne end en L 23. Nå men , vi kunne kun vente til hele starten havde passeret, så vi kunne komme bag linien og få startet. De 3 andre 23ere var kommet godt foran, men Camilla havde valgt den forkerte fløj så vi nåede den inden topmærket. Lambda og Poseidon var begyndt at slås og det resulterede i at vi var samlede ved slagmærket, hvor vi bommede bagom Lambda og kom først rundt. (Thavick nr. 1, Lambda nr. 2, Poseidon nr. 3 og Camilla nr. 4).

Kl. var blevet 15.30 og det var tid til at sejle i havn og få et par molepilsnere inden festen om aftenen. Festen blev holdt i Marbæk havn. Der var ca. 250 mennesker til grill selv, levende musik og god rødvin m.m. til klubpriser. En dejlig aften med glade sejlere og deres familier.

Søndag:

Morgenen startede med fælles morgenbord i Marbæks klubhus.

Der skulle sejles distance på kort bane (14 sømil), da der kun var 4 sek.meter vind.

Starten gik kl. 10.30 fra Jægerspris bredning, gennem Dyrnæsrenden til Frederiksværk. Derefter skulle der rundes en kvadrant ved Kulhuse og derpå i mål. Alle bådene fik en god start i en foran tværs vind, men da vi kom til Dyrnæs blev der nærmest omstart, efter 20 min. i vindstille og kraftig regn. Resten af sejladsen blev sejlet i 2 - 8 sek.meter vind og fuld solskin. (Nr. 1 Thavick, nr.2 Poseidon, nr. 3 Camilla og nr. 4 Lambda).

Til præmieoverrækkelsen kl. 16.00 på Marbæk Havn, var kredsformand Jan Nielsen, Holbæk, mødt frem. Han undskyldte sit fravær ved sejladserne, med nogle dåser sort guld, til L 23 sejlerne. (Begge Jans gaster var syge).

Den store præmiesluger blev Sv.Aage Larsen (Thavick):

Kredsmesterskab - Gavekort på 800 kr. fra Euro Sails.

Overaltvinder i anden start - Broklokke med bådnavn.

Løbsvinder - Rødvinsskibsglas.

Nr. 2: Ole Goldbech (Lambda).

Portvinsskibsglas.

Nr. 3: Keld Eriksen ( Camilla.)

Nr. 4: Poul H. Jensen( Poseidon.)

En dejlig weekend på Roskilde Fjord, med et flot tilrettelagt arrangement.

Bo C. Kristensen

(Gast på D199 Thavick)