DM 2016 KERTEMINDE

Vinder af DM 2016 blev D24 Tøsen. Sølvet gik til  D82 Dream Machine og Bronze gik til D335 Ophelia.podie

4. pladsen gik til D148 DoDo

nummer-4

 SE RESULTAT L23 DM 2016

 

Referat DM 2016 Kerteminde.

Med 14 både tilmeldt da tilmeldelsesfristen udløb, var det med blandende følelser at bådene blev pakket på trailer eller sejlet mod Kerteminde, ovenpå sidste års DM med kun 10 deltagere, var der selvfølgelig glæde over at 4 både mere var tilmeldt; men også en del ærgrelse over ikke at nå de 15 både som Dansk Sejlunion foreskriver i deres DM-statuetter.
Da bådene begyndte at nå frem til Kerteminde om onsdagen, var der pludseligt dukket 2 ekstra både op, så fra at være 14, blev årets DM-felt nu 16 både – fantastisk!

Onsdagen blev brugt på at gøre bådene klar og dele røverhistorier med de andre deltagere, oven i dette stod der pludselig en by af telte og campingvogne på havnen, og her opstod der kammeratlig hygge, inden der var fællesgrill på sejlklubbens terrasse.

Torsdag morgen startede dagen med en fin morgenmad i Kerteminde Sejlklubs lokaler, herefter var der skippermøde, hvor stævneleder og baneleder fik åbnet stævnet. Sidstnævnte udnyttede chancen til lige at opfriske nogle af de gældende startregler, hvis der skulle blive brug for dette.

Efter skippermødet var der god tid til at få rigget bådene til, der var da også flere der svævede ved valget mellem fok eller genua, da vinden var frisk til hård. For de fleste faldt valget på fok, og de fleste, af de der satte genua fik, skiftet inden starten gik klokken 11.
I første sejlads var der drama lige fra starten, da de fleste af bådene var klar på startlinjen, da startsignalet lød. Med den friske vind fra nordøst var det ikke tydeligt, hvor på banen der var fordel, men ved topmærket viste det sig, at Tøsen, Do-do og Signe havde fundet det rigtige spor rundt på banen. Det var også disse 3 både der tog de 3 første placeringer i sejladsen.
Den springende vind på spilerbenene på dag 1, gav flere både problemer på spilerbenene, hvilket resulterede i at Tria og Pensionisten spillerkæntrede, hvilket (heldigvis) blev foreviget på foto.

1. dagen endte efter 4 sejladser, hvor der var blev byttet rundt på placeringerne, så efter bådene var kommet i havn og rigget af, flokkedes folk om resultatlisten og moleøllet, hvor der blev uddelt rygklap og anerkendende nik til dem, der havde gjort det godt i dagens sejladser. Efter moleøllet var der hygge i campingområdet indtil aftensmaden som blev indtaget i Kerteminde Sejlklub.

Fredag morgen stod sejlerne op til en dag, der stod i stærk kontrast til gårsdagens friske til hårde vinde. Flagene kunne dårligt blafre; men efterhånden som klokken nærmede sig 10, hvor starten skulle gå, tiltog vinden igen. Et pludseligt vinddrop, med en vinddrejning til følge, gjorde dog, at Ekspressernes startprocedure blev udsat, lige da startsignalet skulle til at gå.
Herefter fulgte en kort udsættelse, hvor banen blev rette til, inden vinden kom tilbage, og dagens sejladser blev genoptaget.

På anden dagen var Tøsen klart dominerende og indkasserede 3 første pladser. Der var dog spænding om placeringen af resten af topplaceringerne. Den lette og springende vind medførte at Ophelia, der ellers var langt nede i feltet i anden sejlads, på sidste krydsben snød hele feltet og endte på en anden plads i den sejlads – flot sejlet.

Inden dagens sidste sejlads blev startet, måtte banen flyttes endnu engang. Selvom dommeren gjorde sit bedste for at ligge en fair bane, endte det med, at vinden drejede på vej til topmærket første gang, hvilket sammen med strømmen resulterede i, at mange havde problemer med at holde afvisermærket, mange blev fanget og nød til at vende for at komme rundt om dette.
Efter sejladserne var der igen moleøl og hygge på terrasserne foran sejlklubben og i campingområdet inden fællesspisningen.

Lørdag morgen startede med regnbyger og let vind, og selvom danmarksmesteren var fundet, var alle ivrige efter at komme på vandet, da ingen af de andre placeringer var sikrede endnu.
Fulde af optimisme blev bådene rigget til efter morgenmaden, det passede heldigvis med at bygerne var drevet videre, og solen så småt var ved at bryde frem. Der var en jævn vind fra sydøst, så det tegnede til at blive en god dag på vandet.

Mønstret fra fredagen gentog sig, da Expresserne skulle startes, vinddrejning lige i sidste sekund så udsættelse igen. Expresserne blev dog sendt af sted ret hurtigt og alle os i L23’erne var klar til at gå til stålet, hvilke viste sig ved at der blev kæmpet ved dommerbåden da starten endelig gik. Der var dog gået så lang tid, at Expresserne var ved at runde bundmærket, så pludselig var der 38 både at holde øje med, resten af sejladsen – det var spændende. Dream Machine var de bedste til at holde sig ude af problemer med alle bådene og løb med sejren i denne sejlads.

Da vinden var tiltaget under den første sejlads, blev banen lavet længere, hvilket under sejladsen viste sig at være en fejl, da vinden aftog mere og mere på første krydsben. Den aftagende vind betød, at der kom en stor spredning på feltet, og enkelte både valgte at udgå, da det ikke så ud som om vinden ville komme tilbage; men tilbage kom vinden, og med den kom en vinddrejning, der betød at de bagerste både sejlede halvvind tilbage mod gaten. Grundet vinddrejningen besluttede dommeren, at sejladsen skulle afkortes, og folk blev taget i mål ved anden bundmærkerunding.

Efter den sidste sejlads, som blev vundet af Tøsen, med Killelock på anden pladsen og Ophelia som treer, gik det tilbage mod havnen, hvor der ventede sammenpakning af både, moleøl og lodtrækning af alle de fine sponsorgaver. Lodtrækningens store gaver, som var en fok North Sails, gavekort til Doyle og spilerstage fra John mast blev vundet af henholdsvis Pensionisten, som meget pudsigt havde fået en flænge i deres fok om torsdagen, gavekortet til Doyle Sails blev vundet af Asbjørn og besætning fra Sigrid, og spilerstagen blev vundet af Morten og besætning fra Dream Machine.

Følgende sponsorgaver blev vundet af følgende både:

1. 1 Gavekort til North Sails på 2500 kr – D331 Guldfisken
2. 1 Gavekort til Doyle Sails på 2000 kr + 1 Harken Glidespray fra Columbus Marine – D358 Sigrid
3. 1 Harken Glidespray + 2 Softsjækel fra Columbus Marine + 500 kr til Tempo Bådudstyr – D7 Rasmus
4. 3 Jakker fra Columbus Marine – D90 Maya
5. 1 Vandtæt bluetooth højtaler fra Dustin.dk + 500 kr til Tempo Bådudstyr – D399 Lommelærken
6. 2 Harken 57 blokke + 1 bøtte Hull lube-polish fra Columbus Marine + 500 kr til Tempo Bådudstyr i Greve – D191 Kom an
7. Spilerstage fra John Mast + 500 kr til Tempo Bådudstyr i Greve. – D82 Dream Machine
8. 1 Vandtæt bluetooth højtaler fra Dustin.dk + 500 kr til Tempo Bådudstyr i Greve. – D12 Lille Bandit
9. Et sæt håndlister fra Brian Bach Larsen + 1 Harken Glidespray Fra Columbus Marine + 500 kr til Tempo Bådudstyr i Greve – D180 Signe
10. 1 Vindex og Harken one drop oil fra Columbus Marine + 1 gavekort af 500 kr til Tempo bådudstyr i Greve – D18 Killelock
11. 1 Gavekort til North Sails på en fok. – D59 Pensionisten
12. 1 Vandtæt bluetooth højtaler fra Dustin.dk + 500 kr til Tempo Bådudstyr i Greve – D148 Dodo
13. 1 Hull lube-polish fra Columbus Marine + 1 Harken Glidespray Fra Columbus Marine + 500 kr til Tempo Bådudstyr i Greve – D335 Ophelia
14. 1 Lugesæt fra Plexifix i Køge – D114 Tilde
15. 1 Hull lube-polish fra Columbus Marine + 500 kr til Tempo Bådudstyr i Greve – D15 Tria
16. Tasker og bælter fra Elvstrøm Sails – D24 Tøsen.


Efter endt lodtrækning røg årets vinder, traditionen tro, en tur i havnen. Herefter var der festmiddag i Kerteminde Sejlklubs lokaler. Under festmiddagen blev de officielle præmier uddelt. L23-Klubbens formand takkede Kerteminde Sejlklub for et veltilrettelagt stævne og overrakte en L23 halvmodel til at hænge op i klubhuset. Under maden var plads til forskellige drillerier i form af sange rettet mod Expresserne. Igen i år var L23-sangen et vældig hit.
Efter festmiddagen blev mange af sejlerne og festede videre i klubhuset.

Under årets DM, oplevede feltet nærmest alle slags vindstyrker og der blev sejlet 9 sejladser, hvilket mange var, om endt det havde tæret lidt på kræfterne, meget tilfredse med. Desuden nåede vi op over de magiske 15 både, hvilket bestyrelsen er meget glade for.

Næste års DM afholdes i Kragenæs, og vi håber at se dette års deltagere igen og forhåbentlig kan vi runde 20!

Vi ses i Kragenæs i uge 33 i 2017.

Referat Thomas. L23 Klubben.

Klubben for den bedste klassebåd i Danmark